da este deosebit banuiesc ptr ca este combintia itre carnea de porc suculenta si grasa cu carnea de iepure . asa am folosit si eu la carnati . carne de rata ,de porc si iepure.
bors de iepure
eu de la iepure fac friptura din picioareledinspate si muscii spatelui panala coaste.din coastesi picioarelee fata fac bors. se face ca orice bors dres cu smantana .se pun mai multe legume ptr a se simti gustul de telina cu putn timp inainte de a-l ridica de pe foc pun cateva frunze de telina .sare si ardei iute sa condimenteze putin borsul.
se ia ipurele ,se portioneaza ,se curata f bine de pielite si grasime.daca se poate este indicat chiar sa se parleasca intreg ca gaina inainte de al portiona ,ptr a inlatura eventualele fire de par care au ramas de la jupuire si curatire.
se cauta un vas mai mare in care s pune :1/2 kg vinalb ,50 ml coniac,1pahar bere,piper ,2-3 maxim foi de dafin,oregano un praspai ,cimbru f putin,sos de usturoi de la 1 capatana ,putine condimente ptr friptura de miel.in toata nebunia asta se pun bucatile de iepure care in ainte au fost crapate si s-au impanat cu bucatele de sunca sau grasime de porc si catei e usturoi. daca lichidul nu acopera totul adaugati cata apa este nevoie omogenizand amestecul. adaugati in cratita resoectiva 2-3 cartifi taiati captr ciorba si 2 morcovi taiati felii. luati oala si uitati de ea in frigider 2-3 ore .daca va grabiti ,dar este bine sa o lasati 24 de ore.a doua zi mai omogenizati totul luati un vas catmai gris la fund ,este bun si un tuciulet. rasturnati tot continutul dincratita in tuci ,puneti 100 drame ulei si dati focul domol cu capacul pus . verificati periodic sa nu scada .daca scade adaugati apa . in omentul in care este f bine fiert de incepe sa se desprinda de pe os descoperiti simariti flacara. eventual adaugati si 1 pahar de vin rosu ptr a daculoare aramie carnii. amestecati maides sa nu se prindasi asteptati a se scada sosul .va ramane o friptura frageda si gustoasa de culoarea ciocolatei. legumele se fac ca un sos de atata fiert si se poate alatura pe un piure sau pilaf de orez ca garnitura alaturi de o salata acra de sezon. puneti un zaibar rosu rece in pahar si spuneti-mi dupa aceea impresiile.
pofta buna!
Se ia un iepuras devreo 4 kg gata "jumulit" se taie bucati si se pune in ceaun se adauga o caciulie de usturoi o cana mare de vin alb si una de apa impreuna cu o lingura de ulei de masline, sare , piper dupa gust , o ceapa mica intreaga pe care o aruncati pe urma si o frunza de dafin cu un pic de dragoste. Se fierbe inabusit pana scade .........asa imi place mie !!!
Sa aveti pofta !!!!!! .......era sa uit merge si un cincizeci de palinca inainte :D!
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
eu de la iepure fac friptura din picioareledinspate si muscii spatelui panala coaste.din coastesi picioarelee fata fac bors. se face ca orice bors dres cu smantana .se pun mai multe legume ptr a se simti gustul de telina cu putn timp inainte de a-l ridica de pe foc pun cateva frunze de telina .sare si ardei iute sa condimenteze putin borsul.
se cauta un vas mai mare in care s pune :1/2 kg vinalb ,50 ml coniac,1pahar bere,piper ,2-3 maxim foi de dafin,oregano un praspai ,cimbru f putin,sos de usturoi de la 1 capatana ,putine condimente ptr friptura de miel.in toata nebunia asta se pun bucatile de iepure care in ainte au fost crapate si s-au impanat cu bucatele de sunca sau grasime de porc si catei e usturoi. daca lichidul nu acopera totul adaugati cata apa este nevoie omogenizand amestecul. adaugati in cratita resoectiva 2-3 cartifi taiati captr ciorba si 2 morcovi taiati felii. luati oala si uitati de ea in frigider 2-3 ore .daca va grabiti ,dar este bine sa o lasati 24 de ore.a doua zi mai omogenizati totul luati un vas catmai gris la fund ,este bun si un tuciulet. rasturnati tot continutul dincratita in tuci ,puneti 100 drame ulei si dati focul domol cu capacul pus . verificati periodic sa nu scada .daca scade adaugati apa . in omentul in care este f bine fiert de incepe sa se desprinda de pe os descoperiti simariti flacara. eventual adaugati si 1 pahar de vin rosu ptr a daculoare aramie carnii. amestecati maides sa nu se prindasi asteptati a se scada sosul .va ramane o friptura frageda si gustoasa de culoarea ciocolatei. legumele se fac ca un sos de atata fiert si se poate alatura pe un piure sau pilaf de orez ca garnitura alaturi de o salata acra de sezon. puneti un zaibar rosu rece in pahar si spuneti-mi dupa aceea impresiile.
pofta buna!
Sa aveti pofta !!!!!! .......era sa uit merge si un cincizeci de palinca inainte :D!